Informatie voor Professionals

Cystic Fibrosis (taaislijmziekte)

Bij mensen met CF is de absorptie van de vetoplosbare vitaminen (A,D, E en K) sterk verlaagd en daarom is suppletie ervan noodzakelijk. Evibra levert vitaminepreparaten speciaal voor kinderen en volwassenen met CF, in de vorm van druppels, softgels (smaakneutraal) of kauwtabletten (in diverse smaken).

MVW-vitaminen speciaal voor kinderen & volwassenen met CF

Volgens de internationale richtlijn geformuleerd en extra rijk aan:

 • Vitamine A, B, D, E en K
 • Foliumzuur & Zink

Het lichaam van mensen met Cystic fibrosis neemt onvoldoende vitamines op uit de dagelijkse voeding. Om de juiste vitamine-balans toch te kunnen bereiken gebruiken patiënten verrijkte vitamine-preparaten. De MVW-vitaminen maken het gemakkelijker om blijvend de juiste vitaminespiegels te bereiken.

WAT KOST MVW-VITAMINE BIJ CF?

Met de expertise centra in Nederland hebben wij afspraken over de prijs, waarbij het onze doelstelling is om het bestaande prijspeil voor de vitaminen niet te overschrijden. In België worden de MVW Complete Formulation volledig terugbetaald volgens het ministerieel besluit van 10 november 2022 geplaatst in deel I, a) onder hoofdstuk 1, artikel 2 (6° in § 250000.)

HOE WERKT HET?

MVW vitaminen zijn verkrijgbaar in de vorm van Kinderdruppels, Softgels en Kauwtabletten.

 • De Kinderdruppels zijn licht visceus en hebben een prettige sinaasappelsmaak. Hiermee is de kans optimaal dat het kind de druppels binnen houdt en ook daadwerkelijk inslikt.
 • De Softgels hebben een gepatenteerde formulering tegen een nare smaak, oprispingen en een slechte mondgeur. Deze klachten komen normaal gesproken veel voor door de hoge doseringen van de vetoplosbare vitaminen.
 • De Kauwtabletten zijn verkrijgbaar in verschillende smaken tegen een nare smaak en waardoor de inname wordt vergemakkelijkt.

De Softgels en de Kauwtabletten hebben als voordeel dat ze verkrijgbaar zijn met drie verschillende Vitamine D doseringen, waardoor titreren gemakkelijk wordt voor u als behandelaar en ook voor de patiënt.

PRODUCT SAMENSTELLING

De MVW Complete Formulation Multivitamine producten zijn speciaal geformuleerd om te voldoen aan de voedingsbehoeften van personen die moeite hebben met het absorberen van vet en vetoplosbare vitamines, zoals bij cystic fibrosis. MVW Vitaminen bevatten de in vet oplosbare vitamines A, D, E en K in een watermengbare vorm, plus vitamines B, vitamine C, foliumzuur en zink in de hoeveelheden zoals beschreven per leeftijd in de CF Foundation Nutrition Consensus Statement gepubliceerd in 2002, de aanbevelingen voor vitamine D zoals beschreven in de clinical practice guidelines uit 2011 en vitamine K zoals aanbevolen in het 2002 European CF Society Consensus Report.

Belangrijk is verder dat de MVW Vitaminen de enige producten zijn die voldoen aan de aanbevelingen van de CF Foundation uit september 2014 voor “op-titreren” met vitamine D3. Wij bieden de Softgel D3000 en Kauwtablet D3000 om stap 1 te kunnen maken met een verhoging van alleen de vitamine D dosis terwijl de andere doseringen gelijk blijven. Tevens is er ook de Softgel D5000 en Kauwtablet D5000 om stap 2 verhoging van vitamine D in te zetten, zonder dat de patiënt meer tabletten in hoeft te nemen. Hiermee kunt u als behandelaar het aantal pillen wat een patiënt moet innemen minimaliseren om de juiste vitamine D bloedspiegel te bereiken, versus een multivitamine en extra vitamine D-pillen.

WAT IS HET EFFECT?

Uw patiënten kunnen gemakkelijker de onderhoudstherapie volhouden door:

 • Een vast aantal in te nemen tabletten van twee per dag, onafhankelijk van de vitamine D bloedspiegels. Bij een lage spiegel schrijft u 1 stap hoger in vitamine D terwijl de dosering van de overige vitaminen gelijk blijft
 • Klachten of schaamte over een slechte mondgeur of oprispingen blijven uit bij gebruik van de Softgels. De motivatie voor inname blijft hierdoor op peil
 • Klachten over een onaangename smaak blijven uit en zullen niet leiden tot een verminderde inname
 • De smaak van de Kinderdruppels leidt direct tot een slikreflex, waardoor de druppels goed in het maag-darmkanaal komen in plaats van uitgespuugd te worden.

PRODUCTPROFIELEN TER ONDERSTEUNING VAN DE INNAME

CF-specifieke vitamines worden vaak geassocieerd met een smaakprofiel en andere bijwerkingen die de acceptatie en het gebruik van de patiënt beperken. Deze effecten zijn het gevolg van de hogere hoeveelheden vetoplosbare vitamines.

We adviseren CF-expertisecentra aan om patiënten onze producten te laten testen om therapietrouw en stabiele bloedspiegels te ondersteunen.

 • Softgels: Softgels zorgen vaak voor een onaangename (visachtige) geur en herhaalde oprispingen gedurende de dag. Hoewel sommige fabrikanten hun softgels coaten om de nare geur te elimineren, voorkomt dit niet de oprispingen. MVW Softgels bevat een gepatenteerd citroenextract in de zachte gelmatrix om de oprispingen succesvol te voorkomen. Deze aanpak is gepatenteerd in 2016 (US9439913B1).
 • Kauwtabletten: Smaak, nasmaak, smaakvermoeidheid en aantal tabletten beïnvloeden de therapietrouw van de patiënt. MVW Kauwtabletten zijn verkrijgbaar in 3 lekkere  smaken – Druif, Sinaasappel en Kauwgomsmaak. De tabletten zijn zodanig samengesteld om de eerste smaak te maskeren en de krijtachtigheid (dwz mondgevoel) en nasmaak die de patiënt beleeft te voorkomen.
 • Kinderdruppels: Baby’s reageren op smaak en textuur. Om het probleem van de inname met veel druppels op waterbasis aan te pakken zijn de MVW Kinderdruppels ontwikkeld. De druppels hebben een basis van middellange keten triglyceriden (MCT-olie), omdat vetoplosbare vitamines vet nodig hebben om te worden geabsorbeerd. Ook wordt MCT-olie passief geabsorbeerd en heeft het geen galzouten nodig. Bovendien vermindert de hogere concentratie van de druppels een ‘volume overdosering’. De Kinderdruppels creëren een uniek mondgevoel door de zoetstoffen en smaak. Ook biedt MVW Kinderdruppels een nieuwe spuit, naast de traditionele druppelaar.

GOEDE ERVARINGEN EN CERTIFERING

De MVW producten zijn al meer dan zes jaar de standaard in Noord-Amerika en in diverse Europese landen. Ook in Nederland gebruiken zo’n 150 patiënten momenteel de MVW vitaminen.

De MVW producten worden geproduceerd door MVW Nutitionals in de Verenigde Staten. De productielocaties zijn NSF/cGMP-gecertificeerd en volgen de richtlijnen (DSGMP) van de US Food and Drug Administration FDA. De eindproducten voldoen hiermee aan de vastgestelde normen voor identificatie, zuiverheid, sterkte, samenstelling en limieten. De producten zijn zodanig vervaardigd, verpakt, geëtiketteerd en bewaard ter voorkoming van oa. vervalsing. Routinetests worden uitgevoerd bij alle producten en producten krijgen een analysecertificaat als basis voor vrijgave.

WAAR BENT U NAAR OP ZOEK

Voor de juiste VITAMINE dosis

 • MVW biedt drie verschillende doseringen van het Vitamine D, waarmee titreren per patiënt mogelijk is
 • MVW is gemakkelijk in te nemen zonder dat extra vitamine D tabletten nodig zijn, wat de therapietrouw ten goede komt
 • MVW is een van de CF vitamine waarbij mensen NIET klagen over de smaak, oprispingen of een slechte mondgeur. De smaak is neutraal, maar er zijn ook verschillende frisse smaken
 • MVW levert speciaal voor pediatrische patiënten visceuze druppels met sinaasappelsmaak

KIES UW PRODUCT

Mensen met CF kiezen voor MVW Multi Vitaminen

 • Gemakkelijk regime van altijd 2x daags, aan te passen aan de vitamine D bloedspiegel
 • Keuze uit smaak neutraal of een frisse smaak
 • Zachte capsules, kauwtabletten of kinderdruppels
 • Hoge medicatie trouw en geen nare bijsmaak, oprispingen of mondgeur

BEKIJK ALLE CF MULTIVITAMINEN

CF patiënten hebben extra vitamine A, D, E en K nodig
MVW is speciaal ontwikkeld aan de hand van de internationale richtlijn

Verkrijgbaar voor volwassenen en kinderen:

 • Gemakkelijk in te nemen
 • Kauwtabletten, druppels of zachte capsules
 • Lactose én Gluten-vrij

Bevat extra vitamine & mineralen speciaal voor mensen met CF

 • Vitamine A, B, D, E en K
 • Foliumzuur & Zink
 • Gepatenteerde formule tegen oprispingen of een slechte adem

MEER WETEN?

> Klik hier voor productoverzicht

> Klik hier voor contact met onze arts Nico Coen